Nørreå børnehus har huse i den gamle inspektørbolig ved Nørreå Skolen. Institutionen er fordelt på i alt 269 m2 med lyse og børnevenligt indrettede lokaler.

Institutionen består af: En børnehaveindgang og en vuggestueindgang med tilhørende garderober.

Ved vuggestuens indgang er der en overdækning til barnevognene. Der er en lille mellemgang, 1 toiletrum m. 1 toilet og 2 pusleborde.

2 store vuggestuerum og 1 stort børnehaverum, som ligger i åben forbindelse med dukkekrog og legerum, puderum, køkken, rengøringsrum, kontor, personalerum/møderum, voksentoilet, 1 toiletrum m. 2 toiletter, mellemgang med trappe ned til kælderen, hvor der er depot, fyrrum m.m.

Legepladsen er stor og indhegnet. Den består af div. græsarealer,  flisebelagt cykel/mooncarbane, 2 store sandkasser, klatretårn/ net, gynger, huler, stor bålplads, balancebom, mange buske og træer som giver “rum” til børnene at lege i  mm.

Børnehuset er indrettet med mange små rum, hvor børnene har mulighed for alle former for leg. Desuden er der et ’fællesrum’, hvor der kan foregå mere strukturerede aktiviteter og fællesaktiviteter. I køkkenet får børnene lov til at hjælpe til, både ved frugt, frokost eller ved arrangerede maddage.

Vi har et tæt samarbejde med Nørreå Skolen og må benytte skolens sløjd-, musik- og teaterlokale samt gymnastiksalen og skolens legeplads. Vi er ofte på tur i skoven og i det nærliggende område bla. rævegraven, skrænten, ruinen m.m. Desuden er der masser af boldbaner omkring os, hvor der er rig mulighed for udfoldelse!